Лектори

Рамон Венеро - CPM, SPHR, MBA, M.A.

Професионална кариера 
Рамон Джей (Рей) ВЕНЕРО, CPM®, SPHR, M.A.,MBA, е в бизнеса с инвестиции и управление на търговски недвижими имоти от 1978 г. Той заема ръководни позиции в националните синдикалисти на недвижими имоти, в инвестиционни и управляващи компании на недвижими имоти на регионално ниво, а за известно време управлява собствена компания за управление и отдаване под наем, като част от инвестиционен и строителен консорциум, където лично е отговорен за придобиванията, развитието, отдаването под наем и управлението на 16 актива. Той управлява разнообразни портфейли от многофамилни, търговски, ритейл, индустриални, Home Owners Association и ваканционни имоти по протежението на източната част на САЩ. Списъкът на неговите местни и чуждестранни институционални клиенти включва: JP Morgan; CalPERS; PennSERS; Manulife; Crown Life; Nationwide Insurance Co; и Alex Brown Kleinwort Benson. В неговите собствени клиенти-инвеститори се включват местни бизнесмени, както и инвеститори от GSR.


Обучение и преподавателски опит

Рей придобива своята бакалавърска степен по икономика и развитие на градската среда (с двойно отличие) от Rutgers University. По време на следването му за придобиване на Магистърска степен по Бизнес администрация в Fairleigh Dickerson University, а също и в Ню Джърси, покривайки по-голяма част от курсовете, той получава работа и се мести във Вашингтон, прекъсвайки академичната си кариера. В Marymount University той защитава магистърска степен по Управление на човешките ресурси, където получава и сертификат за Instructional Design Systems ( учебни системи ) и е включен в Delta Epsilon Sigma National Honor Society. Факултетът на бизнес училището го обявява за завършващ студент с най-забележителни постижения за 2003 година. В момента разработва докторат по Бизнес администрация в NOVA Southeastern University в училище H. Wayne Huizenga по бизнес и предприемачество. Неговите научни интереси включват комуникации между различни култури (доколкото те са свързани с предприемчивостта); лидерство; организационно поведение; непрекъснатост на дейността и организационна устойчивост. Той е възпитаник на Програмата по развитие на лидерството към Центъра за креативно лидерство и Disney Institute’s WDW подход за управление на човешки ресурси. Рей е посещавал курсове по пандемично планиране в Харвард, в Училището по обществено здраве.

IREM Institute кариера
Работейки активно с Института за управление на недвижими имоти от 1982, Рей получава своята титла CPM® през 1991. Той е член на местната организация 77 в Северна Вирджиния, където е заемал редица позиции, включително Президент на местната организация през 2000г. През националната организация е заемал позицията Управляващ съветник; член на Етичния комитет; член на Борда по етични и дисциплинарни изслушвания; член на Faculty Performance Task Force; на Diversity Forum chair; член на факултета и Управителния борд по оценяване (който управлява факултета на IREМ по целия свят.); Председател на международния комитет, а в момента заема длъжността на Вицепрезидент на Комитета по финансов надзор на IREM.

Професионален опит

Говорещ три езика и решаващ проблемите в детайли, с 25 годишен разнообразен оперативен опит в инвестиции в търговски недвижими имоти и над 11 години опит в управление и непрекъснатост на операциите, Рей е член на факултета на IREM от 1999. В бизнеса, той е разпознаваем, заради свързаността си с комплексни проекти от първоначалната идея до въвеждането в действие, с отговорност относно бюджети, достигащи до 200 млн. долара и персонал до 230 души. Ориентиран към целите, със силни лидерски способности, той е доказал възможностите си да си сътрудничи с персонал, собственици и акционери. В международен план, Рей е пътувал два пъти до Бразилия, за да проведе курсове на IREM на португалски, с домакин SECOVI-SP, най-голямата асоциация на недвижими имоти в Южна Америка и измежду най-големите в света. SECOVI-SP е един от многото партньори на IREM в целия свят. Той е провел обучение на IREM Полша (Организация 108) през ноември 2009.

 

Рамон Венеро - CPM, SPHR, MBA, M.A.

Фред Прасас - CPM, MBA

Фред Прасас е лектор към Политехническия университет на Южен Уисконсин по управление на имоти, пазарни инвестиционни анализи. Директор на PMC Management Group, която е специализирана в управлението на жилищни имоти в цялата западна част на Уисконсин и източна Минесота.

Г-н Прасас се занимава в сферата на недвижимите имоти  от 1973г. Той притежава лиценз за брокер на имоти за щатите Уисконсин, Илинойс и Минесота. Факултативен член е на IREM и професионалния му опит е насочен в управлението на жилищни имоти и консултиране.През 2005г. е  избран за президент на IREM. 

Заедно с лидерските позиции, които заема в IREM, г-н Прасас е заемал и няколко позиции в Американската национална асоциация  на реалторите / NAR /. Не отдавна той създаде Борд на консултативния съвет на реалторите на бизнес имоти, който обединява лидерите на 16-те най-големи компании за бизнес имоти, лидерите на NAR и всички техни специализирани клонове, за да създадат национална политика от особено значение за практикуващите специалисти в сферата на бизнес имотите.

Г-н Прасас е член на УС на Центъра за икономически проучвания за урбанизирани територии към Университета на Усконсин, Медисон. Той е бил президент на La Crosse Area Realtors Association през 1985 година, президент на Асоциацията на реалторите на щата Уисконсин през 1992г. и е избиран за Реалтор на годината и на двете асоциации.


Г-н Прасас притежава бакалавърска степен за специалност Комуникации от Southern Illinois University и магистърска степен по бизнес администрация / MBA / от University of Wisconsin, La Crosse.

Граждански позиции
- University of Wisconsin Graaskamp Center for Urban Land Economics Research,  Board of Trustees, 1992 – present
- Department of Agriculture Trade and Consumer Protection, Ad Hoc Committee on Rental Practices, 1998
- Governor Thompson’s task force on Regulatory Barriers to Affordable Housing, 1994
- Governor Thompson’s Conference on Small Business Advisory Committee, 1992
- Wisconsin Real Estate Board task force on Trust Account Rules, 1994
- Corral Committee, (to defend Wisconsin’s rent absconding law), 1992-94
- Wisconsin Realtor® Foundation, board member 1988-94  
    

Фред Прасас - CPM, MBA

Ричард Мюлебах - CRE, CPM, RPA, SCSM

Ричард Мюлeбах има 40 години опит във фирми за недвижими имоти, които отдават под наем, разработват, консултират и управляват търговски и жилищни имоти. Ричард е търговски посредник, преподавател, автор и консултант. Неговата фирма Richard Muhlebach LLC се намира в Уудинвил, щата Вашингтон, и предлага  лизингови и консултантски услуги.

В своята кариера Мюлeбах е отговарял за разработването и реализацията на планове за маркетинг, отдаване под наем и управление на средни и високи офис сгради, медицински офис сгради, търговски центрове, затворени общински и регионални молове, промишлени имоти и апартаменти.
 
Работил е като вицепрезидент за три предприемачески фирми. Основател и президент в продължение на 19 години на фирма за търговски брокеридж и управление. След продажбата на компанията на една национална фирма за недвижими имоти, той работи в нея в продължение на 9 години като  старши управителен директор.

Мюлeбах е съавтор на 18 книги за търговски недвижими имоти, включително: Управление и отдаване под наем на търговски центрове, Процесът на отдаване под наем: перспективи на собственика и наемателите, Бизнес стратегии на фирмите за управление на недвижими имоти, Управление и отдаване под наем на търговски имоти и пазаруване. Той е автор на над 100 статии, включително и такива, публикувани в Азия и Европа.
 
Ричард Мюлебах е инструктор в САЩ към Института по мениджмънт на недвижими имоти, Сдружението на собствениците и мениджърите на сгради, Националното сдружение на реалторите, Сдружението на търговските брокери и Университета Вашингтон. Той е преподавал на семинари и лектор в САЩ, Сингапур, Китай, Тайван, Испания, Унгария, Полша, Русия и Канада.

Работил е като национален президент на Института по мениджмънт на недвижими имоти и президент на Търговското сдружение на реалторите на щата Вашингтон. 

Мюлeбах е завършил Държавния университет на Сан Франсиско и е носител на няколко професионални титли: Съветник по недвижими имоти (CRE), Сертифициран мениджър на недвижими имоти (CPM)®, Старши сертифициран мениджър на търговски центрове (SCSM) и Администратор на недвижими имоти (RPA).

 

 

 

  
Ричард Мюлебах - CRE, CPM, RPA, SCSM

Натали Д. Бречър, CPM® CDEI™

Натали Д. Бречър, CPM®, CDEI™ основава Brecher & Associates Incorporated през 1998 г., консултантска фирма за повишаване нивото на обслужване, за да помага на различни организации да подобрят резултатите на работното място. При тези услуги се използва анализ чрез Технологията за човешка дейност (HPT) и се създават системи за подобряване производителността и компетентността на служителите за съвместяване с целите на бизнеса. Включват обучение и основни принципи; целеви групи и Резервоар за улесняване на мисленето; застрахователни отчети; управление на активи и позициониране на недвижими имоти, рекламни и маркетингови програми. 

От 1974 г. Бречър е работила с инвестиционни имоти, строителство, синдикиране, придобиване, управление на активи и недвижими имоти, маркетинг и разпореждане. Работила е със строителни фирми, синдикални фирми и като мениджър на активи за кредитна институция. Отговаряла е за повече от 15,000 апартамента и 100,000 кв. фута търговска площ, разположени в цялата страна.

Вземайки активно участие в дейността на Института за мениджмънт на недвижими имоти (IREM), тя получава степен Сертифициран мениджър на недвижими имоти (CPM) през 1980 г. През 1988 г. Бречър става член на преподавателското тяло на IREM и през 2004 г. започва  да обучава новите инструктори на Института. В допълнение към обучението в класната стая, нейната работа като инструктор включва онлайн обучение и интерактивно сателитно обучение, излъчвано на живо за повече от 400 участника. Тя е била председател на образователен форум на преподавателите на IREM и декан и в момента е член на Борда за обучение и мениджмънт.

Бречър е изнесла стотици първостепенни речи и курсове за обучение за частни организации, инструктирайки хиляди участници в САЩ, а в международен план – в Русия, Канада, Южна Корея и Япония. Била е основен ключов лектор за браншови сдружения като Националното сдружение на собствениците на апартаменти, Международното сдружение на собственици и мениджъри на сгради, Pro Estate Русия, Международното сдружение на лицензирани мениджъри, Асоциацията на строителната индустрия и Сдружението на професионалните консултанти.

Тя е професионален член на Националното сдружение на говорителите, където спечели наградата Член на годината за Лос Анжелис за 2005 г. и наградата Сребърен микрофон за 2006 г. Бречър спечели степен Сертифициран инструктор по дистанционна форма на обучение (CDEi™) чрез Международния център за сертифициране по дистанционна форма на обучение (IDECC) през 2011 г. Работила  е като инструктор за други браншови асоциации, включително Националното сдружение на жилищните строители и Сдружението на собствениците на апартаменти в Лос Анжелис.

Като завършен автор, нейната книга „Успешни стратегии за кариера с търговски и многофамилни недвижими имоти” е авторитетно ръководство за развитие и управление на кариерата. Бречър написва книгата „Спечелете от силата на много хора: Как да използваме екипи от брилянтни умове, за да постигнем успех” и издава аудио диск „Бизнес без бицепси: Неизречените истини за жените в бизнеса и как да ги накараме да работят за вас”. Нейни ключови статии са били публикувани в Journal of Property Management, BOMA Magazine, Multi-Housing News и Today’s Facility Manager. Нейната рубрика “От добри до велики” започва да се появява в Journal of Property Management от 2006 г. През 2007 г. Бречър е приета в Академията за писатели на IREM.

Работила е като редактор-консултант за книгите „Практическо управление на апартаменти (4-то и 5-то издание), „Съвременен маркетинг на апартаменти” и „Революция на запазване на живеещите” и е предоставяла информация на  Valuing a Property Management Company.

  

 

 

Натали Д. Бречър, CPM® CDEI™

Глен M. Пелот, CPM®

Глен M. Пелот, CPM®, е водещ мениджър на недвижими имоти в Broder & Sachse Real Estate Services, Inc., AMO®, базирана във Фармингтън Хилс, Мичиган, на северозапад от Детройт. Компанията има 20 годишен опит в пълно обслужване на инвестициите в жилищни, бизнес и индустриални имоти – управление на имоти и инвестиции, строителство , предприемачество, придобиване. Компанията е сред 25 топ фирми на щата Мичигън, отличена с приз още през 1997г. В момента управлява над 8 000 000 кв. фута недвижимост, разположени в над 70 проекта. Обслужва местни и международни компании в над 100 територии.
Роден в Детройт, г-н Пелот започва кариерата си в недвижимите имоти през далечната 1972 година в сегмента на високи жилищни сгради в централната част на града и в продължение на години се занимава основно с многофамилни жилища. Днес в неговото портфолио са включени висококласни апартаменти, многофамилни имоти, еднофамилни комплекси, офис сгради и търговски центрове.

През 1978 г-н Пелот завършва Sacred Heart College, и става асоцииран брокер към щата  Мичигън, какъвто продалжава да бъде и днес. Само година преди това, през 1977 година той получава титлата CPM и оттогава взема участие в дейността на местното представителство на IREM®, като заема различни длъжности, вкрючително и длъжността президент през 1982 г. През 1983 г. е обявен за Мениджър на годината. От 1996 година служи в националната комисия по етични и дисциплинарни въпроси, а през 2004 година става председател на борда на комисията по изслушване на въпроси от етично и дисциплинарно естество. 

Неговата преподавателска кариера води началото си от 1983 година, от когато води курсове по мениджмънт на имоти като инструктор към Бизнес колежа на Детройт. През 1985 г. провежда курс на IREM по управление на жилищни сгради (Успешно управление на обекти). А оттогава насам той е обучил над 1,200 студенти по тази програма само в югоизточен Мичиган и е преподавал различни други дисциплини на IREM в Съединените щати, включително и «Етика за мениджъра на недвижими имоти» от нейното въвеждане. Той става член на международното преподавателско тяло на IREM, след като провежда като международен лектор поредица от курсове в Сеул, Южна Корея през 2003 година.

www.brodersachse.com

Глен M. Пелот, CPM®

Медиен партньор

Media partner

Учебни пакети

Training packages

Продуктов презентатор

Продуктов презентатор FM Center

С подкрепата на

Тишман Мениджмънт Къмпани

Хотелско настаняване

FPI

Конферента зала

RE/MAX България

About FIABCI

Бизнес клуб на професионалистите в сферата на недвижимите имоти от повече от 60 страни. Специален консултант, със статут на неправителстена организация към Икономическия и Социален съвет на организациите на ООН (ECOSOC).

www.fiabci.org

Контакти

Web: www.fiabci.bg 
e-mail: office@fiabci.bg
Tелефон: +359 2 9549105 
Мобилен: +359 888 972103